The Weather Network

lauantai 3. helmikuuta 2018

Ilmasto lämpenee, mutta se ei näy Napapiirillä - eilen 2.2.2018 -28,1°C

Pakkanen paukkui eilen Rovaniemellä lähes -30 asteen voimalla ja kesämökin loggaustiedoista näkyi, että puolen päivän maissa lämpötila saunaosastolla laski +5°C:een ja siellä oleva pakkasvahtipatteri alkoi ajoittain avustamaan Fujitsua. Öljytäytteinen patteri on kytketty Broadlink SP3S wlan-pistorasialla seinäpistorasiaan ja Android tabletin kautta näen, että patteri vei sähköä yhteensä 3,37kWh. Kun kaikki muut mökillä olevat laitteet kuluttavat sähköä tasaisesti 38W/h, niin voin laskea sähköyhtiön nettipalvelusta löytyvän kokonaiskulutuksen perusteella, että Fujitsu vei eilen sähköä 45,49kWh. Ilmalämpöpumpun sulatuksien välit olivat noin 2,5-4h.

Päivän ulkolämpötilat löytyvät myös Rovakairan Sähkö Oy:n nettipalvelusta ja lämpömittari on tuolla muutaman sadan metrin päässä heidän muuntamollaan.

Ouman huonelämpöanturi eteisessä (noin 8m päässä ilmalämpöpumpun sisäyksiköstä) ilmoitti lukemakseen alimmillaan +14,5°C ja Fujitsun tavoitelämpötila on +16. Varajärjestelmänä oleva Jämä Junior-lämmityskattilan sähkövastus ei vielä käynnistynyt, sillä Ouman EXU-800 on ohjelmoitu kääntämään kattilan vedenlämmityksen päälle, kun tuo huonelämpöanturi näyttää lukemaksi 10,0°C.Fujitsu LZCAN09:n imu- ja puhalluslämpötilat 2.2.2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti