The Weather Network

perjantai 20. lokakuuta 2017

Ensilumi satoi Napapiirille


Ensilumi satoi Napapiirille 19.-20.10.2017 välisenä yönä. Tästä voi laskea talven alkaneeksi ja mielenkiinnolla tulen seuraamaan, miten viime tammikuun lopulla asennettu kesämökkimme Fujitsu LZ09-ilmalämpöpumppu selviää ensimmäisestä kokonaisesta talvesta. 

Talven tuloon olen varautunut mm. asentamalla ulkoyksikön alle sulamisvesien ohjaimen, joka on tavallinen rautakaupasta ostettu kylmäkoneiden alle tarkoitettu valuma-allas - hintaa tuolle tuli asennustarvikkeineen alle 20€. Aika ohutta muovia tuo on ja voi hyvinkin olla, ettei se kestä arktisia olosuhteita.

Liitteenä taulukkoja eilisen päivän (19.10.2017) sähkönkulutuksesta, ulkolämpötilasta ja ilmalämpöpumpun sisäyksikön ottolämpötilasta (anturi sisäyksikön päällä) sekä puhalluslämpötilasta (anturi sisäyksikön keskellä ). Sähkönkulutuksesta sen verran, että varajärjestelmänä oleva lämmityskattilan sähkövastus kuluttaa 2 tunnin välein aika tarkalleen 1kWh eli noin 11-12kWh/vrk ja ryhmä Muut (netti, kamerat, kiertovesipumppu, ilmalämpöpumpun wlan-ohjain, data-anturit) 38W/h eli 0,912kwh/vrk - loppu sähkönkulutus jää sitten ilmalämpöpumpulle. Ilmalämpöpumpun tavoitelämpötilana on nyt +16°C ja tänään klo 10 ulkolämpötilan ollessa -0,2°C oli eteisen lämpötila +16,8 , saunaosastossa +13,3 ja yläkerrassa +16,0.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti