The Weather Network

perjantai 10. helmikuuta 2017

Fujitsu LZCAN arktisissa olosuhteissa Napapiirillä

Pakkanen käväisi eilen jo lähellä -25°C Rovaniemellä ja vuorokauden keskilämpö oli -20,3°C, mutta niin vain Fujitsun tehot riittivät peruslämmön ylläpitoon ja varajärjestelmiä ei tarvittu. Eteisen Anturi 1 näytti alimmillaan +10,4°C klo 9:14, jolloin ilmeisesti oli sulatus käynnissä, koska siitä tunnin kuluttua huonelämpötila oli +12,2°C. Ilmalämpöpumpun tavoitelämpötila on edelleen +16°C ja lämmityskattilan sähkövastuksen käynnistyslämpötila on +10°C. Saunan Anturi 2 näytti alimmillaan +3,4°C ja kylpyhuoneessa olevan sähköpatterin termostaatti on säädetty lukemaan +5°C.

Sähkönkulutus tunneittain 09.02.2017:Meidän poika kävi tänään 10.2.2017 aamulla paikan päällä tarkistamassa, että kaikki on kunnossa kovemman pakkaspäivän jälkeen. Aamulla klo 11:00 oli ulkona pakkasta -17°C ja sisällä lämpötilat oli seuraavat: Anturi 1 eteisessä +12,2°C, Anturi 2 saunassa +4,1°C (kylpyhuoneen elohopeamittari näytti +7°C ja mittarin vieressä pakkasvahtina oleva sähköpatteri ei ollut käynnissä - pitää siirtää lähemmäs saunaa) ja yläkerrassa lämpötila oli +8°C. Sisäyksikössä ei suodattimissa ollut kertynyt vielä yhtään havaittavaa pölyä (2 viikkoa kulunut asennuksesta). Ulkoyksikön alle oli hieman muodostunut jääpuikkoa ja lumikolaan sekä maahan jäätynyttä sulatusvettä:


Asentajan neuvosta ulkoyksikön alle laitettiin lumikola, jotta jääpuikot ja jäätyvät sulatusvedet on helppo siirtää. Kolan paikkaa pitää näköjään vähän vaihtaa - luulin, että jääpuikkoa muodostuu tuosta vasemmassa laidassa olevan kondenssivesiputken puolelta, mutta näköjään sitä kertyy tuonne oikeaan laitaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti