The Weather Network

torstai 22. maaliskuuta 2018

Fujitsu LZCAN09 sisäyksikön ilmavirran mittausta

Olen asentanut ilmalämpöpumpun eteen Technoline MA10660-tuulimittarin, jotta voin etänä selvittää kuinka sisäyksikön puhallusvoimakkuus vaihtelee. Minulle selvisi, että Fujitsu säätelee aktiivisesti puhallusvoimakkuutta vaikka kaukosäätimellä on asetuksena manuaalinen puhallus täydellä voimakkuudella. Voin tuon mittarin avulla laskea totuudenmukaisen COP-lukeman, kun tiedän mikä puhallusmäärä kulloinkin on ollut.



Mittari mittaa tuulennopeutta kokoajan ja reagoi tuulenmuutokseen 0,02sekunnin viiveellä. Mittari ilmoittaa lukemat 7 minuutin välein, jossa on 2 lukemaa - keskimäärainen tuulenopeus 7minuutin aikana ja korkein tuulennopeus (puuska) tuon 7 minuutin jaksossa.

Ohessa kaavio vajaan 6 tunnin jaksosta tältä päivältä, josta näkyy kuinka Fujitsu alkaa pudottamaan puhallusmäärää jo ennen kuin sulatusjakso alkaa:


1 kommentti:

  1. Me odotellaan meidän ilmalämpöpumppua. Kiva nähdä, miten tulee säästöä. Tuossahan on hyvä järjestelmä ja mittari, jos noinkin hyvin se raportoi noista muutoksista. https://www.sahkojakylmapalveluhakala.fi/laemmitys--ja-jaeaehdytysratkaisut

    VastaaPoista